“Yılın Bankası” Seçilen Halkbank’a Bir Ödül de Bank of New York’tan

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Halkbank, Ekovitrin Dergisi tarafından bu sene yedincisi düzenlenen Ekonominin Oskarları töreninde “Yılın Bankası” ödülünün sahibi oldu. Banka, aynı zamanda Bank of New York Mellon tarafından verilen “STP Kalite Ödülü”ne de üçüncü kez layık görüldü.

“Yılın Bankası” ödülünün sahibi, Ekovitrin Dergisi’nin yaklaşık 10.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre belirlendi. Törende ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alan Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çelik “Kalite ve dinamizmden ödün vermeden sürdürdüğümüz hizmetimizle 70. kuruluş yıldönümümüzde, Türk halkı tarafından ‘Yılın Bankası’ ödülüyle taçlandırılmaktan şeref duyduk” dedi.

Halkbank, 2007 yılında gönderdiği uluslararası standartlardaki ödeme emirleri ile Bank of New York Mellon’ın “STP Kalite Ödülü”nü almaya da hak kazandı. Büyük miktarda yapılan dolar transferi işlemlerinde yüksek hatasızlık oranına ulaşan Halkbank, 2006 ve 2007 yıllarında da aynı ödüle layık görülmüştü.

Ödül töreninde konuşan Dış İşlemler Operasyonları Daire Başkanı Suat Kepenek, “Halkbank olarak hem müşterilerimizin hem de iş ortaklarımızın hayatını kolaylaştıracak mükemmel hizmeti sunabilmek bizim için çok önemli. Bu hassasiyetimizin ve çabamızın üç yıldır üst üste uluslararası bir ödülle mükâfatlandırılıyor olması bize gurur veriyor. Ödüllerimiz, Halkbank’ın Türk halkını dünya kalitesinde hizmetle buluşturduğunun en önemli kanıtıdır” dedi.

Dünyada 1600 banka ile çalışan Bank of New York, STP (Straight Through Processing - Uçtan Uca Otomasyon) Kalite Ödülü’nü havale hacminin büyük olduğu piyasalarda transferlerdeki hata payının minimuma indirilmesini motive etmek amacıyla veriyor. Para transferi işlemlerindeki hatasızlık oranı dikkate alınarak verilen ödülde hatasızlık yüzdelerinin belirlenmesi ülkeden ülkeye farklılaşıyor. Türkiye için belirlenen hatasızlık oranı ise %95.

Türkiye’de 1986 yılından itibaren kullanılmaya başlanan SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) sistemi ise 192 ülkeden 7000 banka ve mali kurumun üye olduğu ve para transferi yaparken kullanılan bir sistem.